Для того, щоб отримати кращий урожай ярої пшениці, рекомендується сіяти її на полях після наступних культур:
– бобових трав;
– різних зернових бобових культур;
– кормової кукурудзи;
– цукрових буряків;
– картоплі;
– баштану;
– силосу.
Не рекомендується засівати ярою пшеницею поля після соняшнику і культур, які негативно впливають на рівень вологості ґрунту, а саме сильно її висушують.
Урожайність ярої пшениці безпосередньо залежить від вмісту в ґрунті таких корисних речовин як калій, фосфор й азот. Для того, щоб зібрати з одного гектара 40 центнерів пшениці ґрунт на кілограм повинен містити:
– 180 мг азоту
– 160 мг обмінного калію;
– 115 мг рухомого фосфору.
Така родючість ґрунту забезпечить показники клейковини в борошні 22-30%, що характерно для 1 і 2 класів.
Застосовуйте якісні мікродобрива від надійного виробника — корпорації UKRAVIT і хороший врожай вам забезпечений!