Гаряча лінія 0 800 301 401
Передзвонiть менi

Замовити дзвінок

Дякуємо за звернення!

Ми Вам передзвонимо найближчим часом.


Як правильно зберігати картоплю




2

  1. Після збирання картоплю зберігають при температурі не нижче 15 ° С, захищаючи від сонячних променів (близько двох тижнів – так званий лікувальний період). Після цього її перебирають, видаляють рослинні залишки, землю і дрібні, травмовані і хворі бульби, сортують на фракції за розміром і призначенням, закладаючи на зимове зберігання.
  2. Картоплю, яка пройшла лікувальний період, повільно охолоджують (від 0,25-1 ° С на добу), оскільки більш швидке охолодження призводить до потемніння бульб і фізіологічних змін; а повільне – до надмірної втрати сухої речовини в процесі дихання і раннього проростання. З урахуванням сорту, фізіологічного стану, рівня ураженості бульб фітопатогенами і терміну зберігання їх охолоджують до 2-5 ° С, використовуючи добові перепади температур.
  3. Оптимальна температура для зберігання картоплі – в межах 2-4 ° С, вологість повітря 80-95%. Відхилення температури від оптимальної зменшує вагу бульб, що в майбутньому негативно впливає на їх схожість і врожайність.

Продукт добавлен в корзину!